torsdag den 11. april 2013

Wild China
Den 10/4/12

Vi så om Tibet området som er et bjergområde. I Tibet har de en gammel religion, hvor de skærer mantraer ind i dyre dødningehoveder, og i stedet for at bede for sig selv, skriver de bønnen ned på et flag så at vinden vil blæse dem væk. De har en sø hvor vandet er blevet til saltvand.
Et sted har de en sø som er varmet op af magmaen nedenunder. I det vand bor der nogle slanger, og for at jage ligger de helt stille i vandet så de ligner en pind, og når der svømmer en fisk forbi, så snupper slangen den. Himalaya bjergene bliver hele tiden højere fordi at Indien skubber den op.
Oppe i bjergene finder vi en Leopard som har en tyg hale for at holde balancen i bjergene.
Der kommer mange for at klatre op til bjergtoppene men når de kommer der op er der allerede et dyr, en edderkop som hopper på byttet for at fange det.
I bjergene er der også et bjerg plateau altså et fladt land midt i bjergene som er så højt oppe at mennesker ville have svært ved at trække vejret. Men der lever et dyr der kan en Chiru, det kan den fordi den har dobbelt så mange røde blodlemer som mennesker har. Der er der også klima svigninger. 
Så var der et dyr der hed Yack, den brugte man som transport middel.



1 kommentar:

  1. Teksten er rigtig god ! :) Hvis jeg må komme med en idee, så kunne det være en idee at tage et/flere billeder af det i skriver om :)

    SvarSlet